www.turismromania.ro
PIETRE DE MINA

Cristalele prezentate in foto-galeria noastra fac parte din Colectia de minerale BIRTA, una dintre cele mai mari colectii de minerale din Romania, cuprinzand peste 10.000 de exponate, unele dintre acestea fiind unicate nationale si chiar mondiale.
Multi considera cristalele un dar pe care Dumnezeu l-a facut omului, pentru a-si restabili sanatatea dar si pentru bucuria sufletului, lucruri fara indoiala adevarate, tinand cont ca pana in prezent asa-numitul ‘om modern’ nu a fost capabil sa lamureasca pe deplin geneza acestora ca sa nu mai vorbim de tehnica inexistenta de reproducere a lor, nici macar pe cale sintetica.
In cazul cristalului sunt importante atat forma, cat si mai ales culoarea, pentru ca ele ne incanta ochiul si ne umplu sufletul de bucurie, avand, pe langa diferite efecte benefice si rolul de a ne face mai buni, mai intelegatori fata de semenii nostri, in esenta mai « umani ».
Pentru unii dintre noi, cristalele sunt o sursa de inspiratie, pentru altii insa au rolul, prin asa numitele vibratii, nedovedite stiintific, pentru ca tehnica actuala nu ne permite masurarea lor cu aparatele existente, sa revitalizeze centrele bolnave ale corpului nostru uman. In practica medicala sunt cunoscute numeroase cazuri de insanatosiri subite, de ameliorare si chiar erodare a diferitelor forme de cancer, inexplicabile din punct de vedere medical, al caror substrat se datoreaza activarii pozitive a « doctorului » nostru intern, acel subconstient care comanda evolutia intregului nostru metabolism. Insasi credinta, speranta, crezul nostru ca ne vom vindeca reprezinta punctul forte intr-o terapie medicala sau naturista.
In acest context, cristalele de mina, florile pamantului, pot reprezenta un element esential pentru tonusul si chiar pentru sanatatea noastra. Nu este cazul sa intram, in divagatii metafizice, dar cei care sunt de parare ca merita sa-si faca o bucurie prin achizitionarea unui nestemat natural sub forma de cuart sau piatra semi-pretioasa (ametist, jad, onix, granat, rubin, opal, topaz, smarald, s.a.), au facut deja un pas important de cunoastere a lumii miraculoase a cristalelor.

Despre cristale sau scris, din antichitate si pana in zilele noastre, milioane de titluri si cu siguranta ca se vor mai scrie multe carti, unele strict stiintifice, altele fanteziste sau chiar de fictiune stiintifica (science fiction.). Ceea ce este insa important, mai ales pentru cei care doresc sa se initieze in Cristaloterapie, aici trebuie specificat ca ea nu poate constitui un substitut pentru medicina traditionala. Ea ne poate ajuta insa, grabind simtitor procesul de vindecare, intrucat actioneaza atat in plan energetic cat si in cel spiritual; cristaloterapia accelereaza efectul tratamentelor obisnuite si diminueaza efectele adverse ale unor medicamente.
Vindecarea corpului fizic poate fi grabita daca actionam constient la nivelele : energetic, mental si spiritual, Cristalele devenind punte de legatura intre vointa noastra si aceste ,,corpuri” subtile.
Prin Cristaloterapie se poate actiona asupra bolii in mod natural, armonios si luminos, la diferite nivele de actiune (energetice, fizice, mentale ( prin puterea mintii - cristaloterapie cu meditatie, intrarea in hipnoza cu cercetarea de catre subiect a cauzei) sau prin vindecarea spirituala, prin terapia chakrelor.

Achizitia unui cristal – mai mare sau mai mic – inseamna un pas mic dar cu efecte mari, pentru sufletul si sanatatea posesorului, efectele benefice putandu-se intinde o perioada mai lunga, de multe ori pentru toata viata.
Intrand intr-o casa cu cristale, parafrazandu-l pe bunul meu prieten, deja celebrul mineralog roman, Constantin Gruescu, putem spune ca am intrat intr-o casa a binelui, intr-o casa a pacii si satisfactiei spirituale. Si nu numai.

IOAN BIRTA
CONTACT INFO

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Home