PROGRAM TURISTIC DELTA DUNARII

 
DELTA DUNARII-caleidoscop al unor peisaje mereu inedite, paradisul pasarilor si trestiilor, al puzderiilor de pesti, Delta Dunarii este o regiune de mare frumusete turistica si de un real interes stiintific.Suprafata este de 5.050 kmp, iar altitudinea medie este de 31 m, in mare parte regiunea fiind aflata sub ape.

 

Prima stire despre Delta Dunarii ne-a lasat-o grecul Herodot, "parintele istoriei", care descrie intrarea flotei persane a lui Darius prin Delta, dupa ce poposise la Histria (515-513 i.Hr.). Cu aceasta ocazie Herodot mentioneaza ca la varsare, Dunarea se imparte in cinci brate. Delta Dunarii este considerata vecinatate "cu cea mai intinsa si mai compacta suprafata stuficola de pe glob ( imensele stufarii au un rol deosebit in mentinerea echilibrului natural): cea mai bogata fauna ornitologica din lume ( peste 300 de specii), cel mai tanar pamant din Europa (in fiecare an cu 40 m de uscat mai mult, cele mai intinse dune de nisip din Romania, cea mai scazuta nebulozitate din tara, cea mai joasa altitudine a unui oras, Sulina, 3.5 m, cea mai scurta iarna din tara ( 20 de zile cu 0 gr. C). Pentru caracteristicile sale morfohidrografice specifice cat si pentru varietatea si originalitatea florei si faunei in perimetrul Deltei Dunarii au fost construite mai multe rezervatii naturale complexe: Padurea Letea, Padurea Caraorman, Rosca-Buhaiova-Hrecisca-Letea, Sf.Gheorghe-Perisor-Zatoane, Periteasca-Leahova-Gura Portitei.

Datorita importantei sale stiintifice si peisagistice, acest " imens laborator geologic si biologic", unde totul se afla in continua prefacere, a fost inclus de UNESCO in cadrul rezervatiilor biosferei.

   

ZIUA I  Sosirea pe aeroportul Otopeni, Bucuresti. Transfer si cazare la un hotel de 3***. Tur de oras " Bucharest By Night" 2h cu cina traditionala inclusa.

ZIUA II Mic dejun la hotel. Plecare spre Tulcea, imbarcare pe vapor, sosire la Murighiol. Transfer Murighiol-Uzlina. Cina si cazare la hotel Cormoran.

ZIUA III-VI Mic dejun si cina la restaurant Cormoran. Plimbare in una din zile pe canalele si lacuri 4 ore. Cazare la hotel Cormoran. Optional cina cu foc de tabara, piscina, sauna, tenis de camp, volei, baschet, biliard, echitatie.

ZIUA VII Mic dejun. Transfer Tulcea. Transfer Bucuresti. Cazare Bucuresti. Tur de oras optional.

ZIUA VIII Mic dejun Bucuresti. Transfer aeroport sau program optional in functie de ora de plecare avion.

Programul poate fi extins cu mai multe nopti de cazare in Bucuresti sau poate suferi modificari la propunerea Dvs.

 

Servicii incluse: 2 nopti cazare cu mic dejun in Bucuresti, Hotel Parc 3***

                          5 nopti cazare cu demipemsiune in Delta, Hotel Cormoran 3***

                          tur de oras " Bucharest By Night" cu cina traditionala

                        -   transfer Murighiol-Uzlina-Murighiol

-         transfer aeroport-hotel-aeroport

-         taxa ARBDD

PRET PACHET/PERSOANA - loc in camera dubla 275 EURO

-         camera SGL 360 EURO

Aceste tarife sunt valabile pentru un grup minim de 5 persoane.

ALTE PROGRAME OPTIONALE

Dejun tipic: antreu, ciorba de peste, somn la gratar, desert, 1/2 l apa minerala. Tarif 12 EURO/ pers.

Cina cu foc de tabara: 50 ml tuica, frigarui la foc de tabara, icre negre, icre crap/stiuca, gujon salau/stiuca, morun/pastruga la gratar cu garnitura, desert, 1/2 sticla vin alb, 3/4 l la 2 persoane, 1/2 l apa minerala. Tarif 23 EURO/pers.

EXCURSIE SUPLIMANTARA DE  4 ORE 17 EURO/pers.

CONCURS DE PESCUIT 5 ORE 23 EURO/pers.